SÉTA A TUDATOS JELENLÉT JEGYÉBEN

Sétálás közben felfelé nézegetek, hogy úgy igazán lássam, részleteiben is Budapestet… évek óta szokásom. (szerintem nem csak nekem 🙂 ) És gondoltátok volna, hogy ez a “nézegetés”, megfigyelés is mondható mindfulness tevékenységnek? Hiszen egy dologra koncentrálunk. Az épületekre, vagy az azokon lévő szobrokra, apró szépségekre. Van egy ilyen mindfulness gyakorlat az a neve, hogy séta a tudatos jelenlét jegyében. Na, az pont erről szól, hogy a jelenben maradva megfigyeled sétálás közben a környezeted és ezáltal rendezd a gondolataidat is. Ugye nem is olyan nehéz beépíteni tudatos jelenlétet a mindennapokba?!

IMG_2754

Mire figyelj?

A megszokott kényelmes tempóban sétálj, a séta ritmusához igazítsd a légzésedet is. Figyeld meg a környezeted, az eget, a házakat, az azokon lévő szobrokat, a hangokat, az illatokat esetleg szagokat. Mindent, de mindent amivel az utcákon találkozol. A lényeg, hogy maradj a jelenben, ha pedig elkalandoznál nincs más dolgod, mint visszahozni a figyelmedet az utcán láttottakhoz.
IMG_2581
Hogy mire jó ez az egész? A mindfulness lényege pont az, hogy megtanuljunk joban a jelnben lenni, jobban koncentrálni egy dologra. Ez a rohanó, multitaskinggal telis-tele lévő világunkban nagyon is fontos, hiszen elménknek, a lelkünknek, szóval mindannak, amik vagyunk néha muszáj egy kis megnyugvás. A mindfulness feladatok egyszerűen beépíthetőek a mindennapokba, akár pár perc alatt elvégezhetők és mégis elképesztő  feltöltődést adnak.
IMG_2587
IMG_2573
IMG_2758
 NE MARADJATOK LE SEMMI ÚJDONSÁGRÓL, KÖVESSETEK AZ INSTAGRAMON  ITT,
CSATLAKOZZ A MINDFULNESS PACKAGE FACEBOOK CSOPORTHOZ

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s